China kijkt af hoe het moet bij de Nederlandse melkindustrie

China kijkt af hoe het moet bij de Nederlandse melkindustrie

Het gaat slecht met de Chinese melk. Sinds het grote melkschandaal van 2008 heeft het imago van China’s melkindustrie een flinke deuk opgelopen. Chinezen halen melkpoeder uit het buitenland en zijn bereid er de hoogste prijs voor te betalen. Hoog tijd voor de Chinese overheid om de melkproductie drastisch te verbeteren. Daarvoor kijken ze naar hoe Nederland het aanpakt.

Nederland en China tekenden dit jaar een overeenkomst over investeringen in de productiekwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van melkproductie. Al eerder kwamen Chinese wetenschappers naar Wageningen om de Nederlandse melkindustrie en de technologie erachter beter te bestuderen. China en Nederland werken inmiddels al een jaar samen aan de ontwikkeling van de melkindustrie. Dit werd onlangs gevierd in Beijing met de officiële opening van een demonstratiecentrum over Nederlandse melktechniek. Dit centrum betekent een volgende stap in de samenwerking tussen Nederland en China op het gebied van de ontwikkeling van de melkindustrie.

Het melkschandaal van 2008 heeft diepe impact gemaakt op het imago van ‘made in China’ melk. Het schandaal werd wereldnieuws toen 300,000 kinderen te kampen kregen met gezondheidsklachten door met melamine vervalste melk. 52,000 kinderen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis en zes kinderen overleefden het niet. Het schandaal toonde aan dat de controles van melk tekort schoten. Daarom wil China van Nederland de betere technieken en detectie methodes leren.

 

Bron: Artikel in de Nongming RiBao omtrent de Chinees-Nederlandse samenwerking op gebied van melktechnologie. (8 Dec, 2014).

 

Print Friendly, PDF & Email

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top